Oколо Пловдив – село Косово

Почти всеки уикенд палим колата и отиваме на обиколка, която да зареди почивните дни с положителни емоции и разнообразие. Списъкът с места, които искаме да споделим с вас се увеличава постоянно. Прекрасните блогове на Дарио, Юлето, Елена са източник на вдъхновение за всеки, който иска да опознае родината ни, така че може да видите и те какво имат за вас, ако сте решили да се запътите на някъде.

Започваме с уикенд предложенията на места около Пловдив, които вече са ни до болка познати, но някак винаги остават актуални.

Село Косово

Косово, колкото и малко и сгушено по родопските склонове село да е, то си остава едно от известните места в региона. Китно, резерватно, малко, исторично и гостоприемно. И за малкото си жители, които се броят на пръстите на двете ни ръце, мога да кажа, че кипи от идеи и живот. Има си и собствен сайт и facebook страница, които поддържат интереса на туристи и посетители с хубавите места за настаняване, идеите за маршрути и събитията, които се организират там.

Къде се намира? Може да стигнете до село Косово от Пловдив, като карате по пътя Асеновград-Пампорово и веднага след Нареченски бани хванете отбивката към селото. Мисля, че е на максимум 50 км. от Пловдив.

Кога да отидете? Всеки сезон е красиво. Ние сме ходили и зимата и пролетта. Вие може да предпочетете друго в зависимост от активностите, които сте решили да осъществите. Има не толкова натоварващи маршрути за разходки, много параклиси и гледки към целите Родопи. Ние не сме оставали да пренощуваме, но вие може да го направите в една от къщите за гости и да се отпуснете в родопския уют.

Защо да го посетите? Село Косово пази типична родопска архитектура от XVIII-XIX в., природата в този край на България е запомняща се, кухнята – също. Скритите и не толкова познатите места са толкова очарователни, защо да не им дадем шанс?!

За какво да следите? Определено събитията! Може да следите страницата на Добра среща със Светлана Кампс във Facebook, за да участвате в някоя от нейните работилници за деца и възрастни и да усетите духа на България и Родопите. И може да сте сигурни, че ако един път срещнете Светлана, тя ще остави истински слънчева диря в душите ви. Истински заряд има това момиче! А ако не са ви попадали чудесата, котио твори, посетете сайта й, където ще намерите и много интересни идеи коя пътека да хванете, за да стигнете до Чуката, Гергините и крепостта на Иван Асен II и защо едно семейство от Мюнхен е избрало именно село Косово за лятното си резидиране 🙂

PIN IT

 

 

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.