На разходка във Вашингтон

 1. От серията САЩ

Още статии от поредицата:

Колкото и скучен да е Вашингтон за хората, които живеят там и колкото и отрицателни черти да има като административна столица на Щатите, градът привлича множество туристи всяка година. Привлече и нас. Факт е, че не се поместихме в страни от централната градска част и е факт, че успяхме да видим само основните туристически забележителности. Това, обаче, изобщо не ни разочарова. Напротив. Останахме впечатлени от реда, архитектурата, зеленината и спокойствието, въпреки тълпите туристи.

(EN) Walk in Washington, DC. 

В Уайлдууд намерихме оферта за еднодневно посещение на Вашингтон, която беше на доста изгодна цена с организиран транспорт и гид. Именно тази част с гида беше голямо разочарование. За пръв път пътувахме с организирана туристическа група и трябваше да се напасваме с други хора, техните искания, интереси и претенции. След като поляка, който ни беше гид така и не успя да каже нещо смислено през цялото време, което сега примерно да споделя с вас си казахме, че с туристически групи ние не можем да виреем и с оглед на моите организационни способности и на способността на Дидо да намира най-добрите оферти, ще си организираме пътуванията сами.

Въпреки това, пътуването стана факт и с наши приятели рано сутринта потеглихме към Вашингтон. Както Филаделфия, така и Вашингтон е сред градовете, в които максимум е добре да се стои ден-два до три. Поне според нас. В предходен пост ви представих музеите, които имахме време да посетим при нашето еднодневно пътешествие. Днес съм решила да ви очертая кратък маршрут за еднодневна разходка във Вашингтон.

Разходете се с нас. Ето нашите стъпки.

Блуждаейки по улиците на Вашингтон в една лежерна лятна разходка, стигнахме до основния парк, в който се намират всички забележителности. Едната следва другата, без да може да се объркате – на една ръка разстояние едно от друго. Ето какво хвана обектива ни.

Капитолий на САЩ

Линкълн Мемориал

Монументът на Вашингтон

Националната алея

Белият Дом

Езерото пред Линкълн Мемориал

Мемориал на Втората световна война

Мемориал на ветераните от Виетнам

Музеите на Вашингтон

Разбира се, не пропуснахме да посетим и множеството музеи в американската столица. Част от Института Смитсониан, те заслужават вниманието на всеки посетител. Повече за посещението ни четете тук

И за да се убедите колко близо са едно до друго тези забележителни места, известни от холивудски продукции, от снимки, енциклопедии и т.н. съм ви подготвила обичайната карта.

 

Последвайте специалните хаштагове, които създадохме за вас #omtripsblog #omtripping, с които може да ни търсите в различните социални мрежи, и чрез които може да споделяте вашите „ом“ истории.

Бъдете социални и споделяйте!

М.

PIN IT

WALK IN WASHINGTON, DC, www.omtripsblog.com

 

 

5 Comments

 1. Pingback: Ню Йорк - спомени и аромати (част 1) - OM TRIPS Blog

 2. Pingback: Първите десет - OM TRIPS Blog

 3. Svetoslav Dimitrov март 9, 2016 at 6:22 pm

  Хехе, чудесни снимки. Капитолия изглежда огрооомна! Мисля си онзи надпис с „please stay out of the sidewalk“ на български как ще са нашляпали на принтер и ще е с минимум 4 удивителни!!!!

  Reply
  1. Om Trips Blog март 10, 2016 at 7:06 pm

   Мерси 🙂 Капитолия за мен беше по-бяла от Белия дом, ако трябва да съм честна. За надписите сме велики. Имаме какво да учим.

   Reply
   1. Svetoslav Dimitrov март 10, 2016 at 10:44 pm

    Хехе, но изглежда тих и спокоен град, сигурно пълен с костюмари 🙂

    Reply

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.