Нещо ново. Нещо старо.

Здравейте на всички! Дълго време ме нямаше и причините за това са много. Празници, делници, размисли, страсти, разговори, срещи с близки и далечни, нови пътища, стари и отъпкани пътеки. Да, декември е толкова колоритен и едновременно с това толкова сериозен. Винаги традиционен и винаги различен. Декември е време за равносметки, сякаш не ги правим всеки ден; време на нови надежди, сякаш не са ни нужни ежедневно; време на топлота, сякаш сърцето и душата ни не я иска всеки час…

Беше тежка и емоционална година. Пропътувахме доста километри, както из Земята, така и навътре в себе си. С последното няма да се разделим лесно и ще продължи вечно, за разлика от пътуването из кътчетата на планетата. То се свежда само до няколкостотин държави и няколко хиляди (или милиона) селища (хм, странно, тази статистика ми е убягнала). Успокояваме се с цифри, защото най-трудно е да се пребориш с нещата, които не могат да се преброят. И за да не навлизаме в прекалени разсъждения, нека обърнем последно внимание на новите и старите неща в последния ден на 2015.

Нещо ново. Нещо старо.

Ако сте тук, значи сте забелязали, че идваме с нещо ново – наш собствен домейн. Та-дааам! Дядо Коледа беше щедър! 🙂 С тази щедрост идват и новите идеи, предстоящите пътувания и приключенията, които животът ни е подготвил, и които ние сами ще организираме. А за старите неща искам лично да ви благодаря, след като wordpress изпрати годишния си отчет вчера. Благодаря за 2100-те посещения, за нас, за мен, те значат много, независимо дали просто сте минали, дали сте се завърнали, дали сте се абонирали, дали сте се социализирали. Благодаря ви! А, на най-близките ми хора ще благодаря лично! Затова, че са до мен! Направете го и вие!

Изпращаме годината от най-западната континентална точка на Европа – Кабо да Рока, Португалия, вгледани в нови хоризонти! Изпълнени с любов!

Да изпратим старото и да посрещнем новото! И да се смирим, да обичаме, да се учим!
Весело посрещане на Новата 2016 година!
Бъдете честити!

7 Comments

 1. Elena Ivanova януари 14, 2016 at 10:01 pm

  здравейте и за много години! Поздравления за хубавия блог и новия домейн! Попаднах на вас от няколко места – Туитър, Гугъл+, Инстаграм, може би и още 🙂 . Харесва ми облика, който сте създали, снимките и текстовете, които прехвърлих. Успех и занапред!

  Reply
  1. Om Trips Blog януари 15, 2016 at 11:59 am

   Здравей, Елена и благодаря, че се отби! Ще те очакваме пак, защото сме подготвили още много пътеписи! 🙂 Хубав ден!

   P.S. За мен също беше изключително интересно да посетя блога ти. Успех и на теб!

   Reply
 2. Maria януари 5, 2016 at 10:18 pm

  Честито за домейна! Може да е една малка стъпка, но пък може да се гледа символично като начало на нещо по-голямо :))) Пожелавам ви много успехи и приключения през 2016!

  Reply
  1. Om Trips Blog януари 6, 2016 at 9:54 am

   И на теб! И се надявам пътищата да ни се пресекат по време на някое пътуване 🙂

   Reply
 3. Svetoslav Dimitrov януари 4, 2016 at 11:45 pm

  Прекрасно написано! Много, много ми хареса, дори на моменти се просълзих леко! :)))

  Пожелавам ви в пъти повече трафик и посещения, както и много здраве и приключения през 2016 г.!

  Reply
  1. Om Trips Blog януари 5, 2016 at 9:20 am

   Благодаря за милите думи! Думите са за пробуждане на емоции, явно се е получило 🙂 Бъди здрав, до скоро!

   Reply
   1. Svetoslav Dimitrov януари 5, 2016 at 3:27 pm

    За мен беше удоволствие! Да, получи се прекрасно. Бъдете здрави и вие и до скоро 🙂

    Reply

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.