Шоколадов тур Гайо

За много хора, Пловдив става все по-популярна дестинация за уикенд пътуване и еднодневно бягство. И местни, и гости на града, често се чудят къде и какво да видят, ето защо мисля да започна нова рубрика за това какво да посетите в Пловдив и около него. Днешната препоръка е за малки и пораснали деца 🙂 Чудесно образователно, вкусно и забавно занимание, което ще зареди и подслади деня ви. 

Един от смислените, вкусни и вдъхновяващи проекти през последните години в Пловдив, на чието развитие станах свидетел още от самото му начало, е фабриката за ръчни шоколади ГАЙО. Смятам, че Мария и Венсан са чудесен пример за това как трябва да се развие една идея от чернова до нейната успешна реализация и устойчивост. Пример са, че когато влагаш искрена страст, реализъм и трудолюбие, нещата се получават и носят истински положителен заряд! И най-хубавото е, че сбъдват не само тяхната мечта, а и мечтата да много хора, които искат да се наслаждават на истински вкусен, ръчно изработен шоколад и да се запознават с тайните и магията на приготвянето му.

През 2017 г. в Пловдив отвори врати шоколадовата работилница Гайо, която всеки може да посети благодарение на организираните от Мария и Венсан шоколадови туровеТурът е предназначен за всеки – за деца и възрастни. Да си призная, забавлявах се страшно много. Събитието съчетава образователна и креативна част, с кратка презентация за пътя на какаото, запознаване с процеса на изработване на шоколада и за награда всеки прави шоколад по свой вкус. Най-сладкото, креативно и поучително преживяване, на което може да заведете и себе си и детето. Не издавам цялата тайна, за да мога да оставя и доза изненада. 

PIN IT 

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.