Август

Август вече не е неделята на годината за мен, както го описва #георгигосподинов. За мен той се превърна в истински понеделник. Нов старт. Начало. Месецът, който ще отмерва годините по един нов начин.
.

И както повечето хора правят през декември и януари, така и аз седнах в утрините на #август с тетрадка и химикал в ръка, за да направя равносметка какво да оставя и какво да отпратя от живота си. Защото нещата имат съвсем различен отенък, когато една малка ръчичка те хваща и те съпровожда всеки ден. И не че когато се напишат #prosandcons всичко се решава, но поне ти дава някаква насока на мисълта, как и накъде да насочиш енергията си и усилията си. Правила съм го и преди, но сега картината е съвсем различна и определено приоритетите са различни, а оттам и компромисите, които съм готова да направя.
.

И така в една августовска утрин, докато отпивах гореща глътка кафе в тишината на пробуждащия се #пловдив, вдигнах глава и видях все още зелените дървета, изгряващото слънце и как денят обещава да е ясен, въпреки облачното утро. И как вселенският ход побеждава всичко. Защото ние сме просто прашинки в цялото и наистина е важно как преминаваме през това пътешествие. И така понякога всичко си идва на мястото, просто ей така, от само себе си, с яснотата на съзнанието.

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.