Полулярни френски блогове, които чета

Виното, с хапки грозде и различни видове сирена. Къси кафета с кроасан изпити на крак по голями булеварди или малки романтични улички. Ароматни пекарни с топли хрупкави франзели. Мода, парфюми, република, абсолютизъм, дипломация, литература и политика… С толкова много думи свързваме Франция, но водеща като че ли е любовта.

Любов, която витае във въздуха, дори когато правиш всичко изброено по-горе. Любов в погледа; любов, когато произнасяш онова френско „р“, която гали небцето; любов, когато вървиш и замяташ палтото си зад рамото.

Вече съм сигурна, че за да се опознае една култура (общество, народопсихология) е необходимо взиране в думите. Ето няколко популярни френски блогове, в които с удоволствие откривам онова финно френско изкуство на живеене.

Лайфстайл

Garance Dore   // Идеалът ми за жена. Писател, фотограф, илюстратор, дизайнер, съвременна независима личност с финно и семпло излъчване, допълнено от онази френска лекота. Говори за личния си живот и за всичко, което я заобикаля и вълнува, с чувство за хумор, открито и прямо. Стилът, който показва пълни очите. Леко недостижим, но някак близък и земен. Пише и на английски, така че не е само за франкофоните.

Et porquoi pas Coline  // Има хора, които само като погледнеш и знаеш, че могат да са в приятелското ти обкръжение. Колин я виждам точно така. Много артистична, слънчева, говори много и пише също така увлекателно. Модата и стилът, които показва се вписват в моето разбиране и затова я чета почти постоянно, черпейки идеи за ежедневни неща. Споделя и травъл разкази, които също ми грабват вниманието. Сега точно роди и е много сладка в ролята на майка.

Фотография и пътуване

Maathiildee.com // Mathilde Piton се мести от Франция в Бостън, САЩ с приятеля си и оттогава списва подробни и много информативни статии за новия си живот там. Блогът й грабва с множество интересни истории и места, допълнени с добрите фотографии, които самата тя прави. Бизнесът й се развива в посока предлагане на туристически услуги в Бостън. Ако ви предстои пътуване до този прекрасен американски град може да изтеглите гида, който тя самата е изготвила. 

https://www.instagram.com/p/BtgLHG2Hbvj/

Mylene Fernandes  // Следвам я в инстаграм, заради хубавите й фотографии. Скоро отворих сайта й и намерих интересни пътеписи на английски, така че и вие може да се запознаете с работата й.

Рецепти и хранене

Mimi Thorisson // Ако искате да се пренесете във френска приказка, четете Мими Торисън и блога й Manger. Ако искате да гледате картини, а не фотографии, следете профила й в Инстаграм. Тя винаги успява да отведе читателя все по-дълбоко в дебрите на френските рецепти и френските вкусове. Всяка снимка засилва желанието да се храним в скъпи сервизи върху бели покривки и да хапваме някакви завъртяни ястия, докато носим ефирни френски рокли с небрежна прическа. Защото все пак интернет трябва да е и разтушка от ежедневието ни, нали? 

C’est si bon nutrition  // С Emilie Borriglione ни запозна Алекс (може би я помните от статията На гости на… Александра Атанасова (Париж, Франция) по време на пътуването ни до Бордо и оттогава непрекъснато се връщам към информацията, която споделя в блога си. Емили е нутриопат (консултант по хранене) и може да научи всеки да слуша тялото си. Статиите й са фокусирани върху това как да си набавяме нужните за организма вещества чрез храната и специално подготвя рецепти, които бързо и лесно могат да се приготвят в домашни условия. В Бордо, Емили организира и курсове, които имат голям успех. Дано и на вас ви бъде полезна.

https://www.instagram.com/p/Bva-_PKDwkt/

Йога

Mathilde fait du yoga // Матилде, освен с обширните си статии за САЩ, развива подробно и йога теми. През личния си опит, тя споделя на читателите детайли за йога практиката с видеа, книги, медитации, съвети за начинаещи и как да интегрираме йога в ежедневнието си. Може да видите книгата й Le yoga malin. 

iliarenon.com // Блогът на Ilia Renon е изключително полезен за хората, които практикуват йога, за тези, които искат да водят балансиран начин на живот и за жените, които искат да събудят женствеността си. Илиа има и YouTube канал, в който говори за различни теми и споделя своя опит с читателите.

https://www.instagram.com/p/BqpnfQmnGpf/

Корица и Pinterest: илюстрация Garance Dore

PIN IT 

French bloggers to read

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.