На гости на… Али Каменова (Лос Анджелис, Калифорния, САЩ)

Други статии от поредицата На гости на…:

Namaste, beautiful yogis!

Ако това ви звучи познато сигурно ще ви завладее същият ентусиазъм, който завладя и мен. Гордо мога да кажа, че с това интервю вече имаме истинска йога звезда в блога. В рубриката „На гости на…“ сме в компанията на Али Каменова, създател на Interval Yoga, която изживява мечтата си в Лос Анджелис. Когато й писах с предложение да й взема интервю, тя се съгласи на драго сърце. Благодаря ти за голямото сърце, Али!

Откакто започнах да практикувам йога, непрекъснато черпя идеи за домашната практика. Ако и вие искате да направите същото, което искрено ви препоръчвам, може да видите нейния канал в YouTube, където ще намерите безплатни йога клипове за всички нива. Разбира се, може да видите и специалните програми, които подготвя в уебсайта си. Най-хубавото в Interval Yoga е кардиото, която липсва в повечето йога практики, а то е едно чудесно, по-интензивно допълнение. В Instagram, Али публикува интересни истории всеки ден.

И какво съвпадение… Мисля, че това е един чудесен начин да празнуваме 4-ти юли, докато четем за Градa на Ангелите имечтаем за плажовете и местата, които можем да видим, всичко, което можем да преживеем и всички хора, с които можем да се срещнем.

EN (On a visit … Ali Kamenova (Los Angeles, California)

Как си представяш “ом пътешествието”?

Когато посещавам нови места, главното за мен е да мога да намаля темпото и да изпитам естествения ход на мястото. Обичам да посещавам природните забележителности където пътувам.

View this post on Instagram

Oh ugh #alikamenova #intervalyoga

A post shared by ALI KAMENOVA YOGA (@ali.kamenova) on

През последните години живееш в Лос Анджелис. Как намираш спокойствие в този толкова забързан и пренаселен град?

Да, Лос Анджелис е много забързан град. Всеки идва тук, за да изпълни своя мечта и темпото на града не е като никое друго място, на което съм била. Живея тук вече близо 15 години, а през последните 8 се преместих да живея в покрайнините, близо до планините Сан Бернардино и горите на Анджелис в тих и спокоен квартал, което се оказа ключово. Обичам шумотевицата на оживения градски живот, но за да остана заземена и свързана с интуитивната ми същност, имам нужда от спокойствие в ежедневието си.

View this post on Instagram

#alikamenova #lamps #light #intervalyoga

A post shared by ALI KAMENOVA YOGA (@ali.kamenova) on

Три неща, които задължително трябва да имаме в багажа за пътуването ни до Лос Анджелис.

Слънцезащитен крем
Джапанки
Приложението Uber на телефона си, ако не карате

Място в Лос Анджелис, което искаш да споделиш с нас?

Задължително трябва да посетите The Self Realization Center построен на езерото в Малибу от Парамаханса Йогананда и вело алеяата на Санта Моника дълга повече от 26 мили. Двете места наистина предлагат прекрасни изживявания. 

Къде ще ни заведеш да изпием кафето/ чая си?

Лос Анджелис има хиляди заведения за хубаво кафе, които са 100% вегански или поне имат голям избор за вегански ястия. Този въпрос наистина е сложен, хаха. Има наистина огромен брой феноменални места.

По плажа Венис има много фънки места The Butcher’s daughter, MoonJuice, Gjusta (не е ваганско, но е чудесно за кафе и квасен хляб с хубава атмосфера), Urth Cafe for vegan boba, Coffee Commissary.

https://www.instagram.com/p/BLHlQH0hJUx/

View this post on Instagram

@thebutchersdaughter_official vegan mango lassi

A post shared by ALI KAMENOVA YOGA (@ali.kamenova) on

Винаги взимаме книга със себе си докато пътуваме. Коя книга мислиш, че ще е най-подходяща за нашето пътуване до Лос Анджелис?

Никога няма сбъркате, ако изберете The Autobiography of a Yogi.

Къде ще ни заведеш да практикуваме йога в Града на ангелите? Можем ли да практикуваме йога на открито?

Los Leones Canyon

View this post on Instagram

Yoga #yogapose #oceanyoga

A post shared by ALI KAMENOVA YOGA (@ali.kamenova) on

Кога започна да практикуваш йога? Какво намери за изкушаващо в начало на своя йога път?

Започнах да практикувам съвсем сама у дома, докато живеех в Лас Вегас и така три години.

Създала си свой собствен йога стил – Интервална Йога (Interval Yoga). Как намери кураж да стартираш тази идея? Разкажи ни малко повече?

Имах необходимост да развия йога практиката си на едно ново ниво, което да не е статично. Във времето, когато започнах да практикувам йога, тя беше една стриктна и традиционна дисциплина, в повечето случаи й липсваше флуидност, женственост и силови елементи. Лично аз исках това за себе си и това предложих и на общността в този период. Името отразява динамичната природа на създадената от мен практика, тъй като преплита HIIT тренировките в класовете, които водя. Това прави йога класовете ми едно комплексно преживяване и то само за 30 минути. В днешни дни много от хората са заети и именно заради това окуражавам всички да практикуват у дома. У дома имаме възможност да се свържем с нашата вътрешна истина, да чуем вътрешния си глас, да задълбочим себе си, да имаме осъзнатост за тялото си без разсейването от другите и нуждата от одобрение и външно изразяване на лидерство. Ако животът стане прекалено забързан, класовете ми предлагат възможността да се поддържа силова практика, дори, ако времето е ограничено.

Опиши в три думи стила на Interval Yoga.

Атлетична, Развиваща се, Духовна.

Как се чувстват хората след часовете по Interval Yoga? Какво споделят с теб? Каква е главната полза за тях, ако практикуват системно Interval Yoga?

Предлагам практики за напълно начинаещи, по време на които изцяло се потапяме във виняса, за по-напредналите вече са часовете по Interval Yoga. Бъдете готови да бъдете предизвикани умствено, физически и духовно. Бъдете готови да растете!

Къде можем да практикуваме Interval Yoga?

Навсякъде. Всичко, от което имате нужда е лаптоп/телефон, малко място и Интернет (Имам опция на сайта да си сваляте видеата, ако пътувате на места, където няма достъп до Интернет).

On a visit to...Ali Kamenova (Los Angeles, USA) @omtripsblog

On a visit to...Ali Kamenova (Los Angeles, USA) @omtripsblog

Практикуваш ли йога докато си на път? Какви са здравословните ти навици докато пътуваш?

Практикувам независимо от обстоятелствата. Когато пътувам правя 12 минутните си HIIT тренировка или 20 минутните Coffee Cup практики и това като цяло ми е достатъчно, за да раздвижа кръвта в тялото си. Друг здравословен трик, докато пътувам е да намиря местни плодове, да намеря време да се катеря или да се разходя сред природата.

Накъде да се запътим след като посетим Лос Анджелис?

Хм, може би Санта Круз. Там ще се насладите на хубави плажове и гори със секвои, всичко на едно място. Задължително е да се види. Освен това да шофираш от Лос Анджелис до Санта Круз предлага прекрасна гледка по крайбрежието. Ако спрете и на крайбрежието Биг Сър, което ви е по път ще осъществите мечтано пътуване!

Може ли споделиш рецептата си за щастие?

Празно съзнание и изпълнено с вдъхновение сърце.

View this post on Instagram

Be amazing.#acegallery

A post shared by ALI KAMENOVA YOGA (@ali.kamenova) on


Коя е Али Каменова?

Основател съм на Interval Yoga. Родена съм в София, но живея и преподавам йога в Лос Анджелис. Също така майка, която ръководи бизнес и вдъхновена йоги – всичко в едно. Любовта ми към движението, осъзнаването на тялото, природата, и лечението са моите двигатели, когато подготвям моите йога и фитнес класове онлайн.

P.S. Всички снимки са любезно предоставени от Али Каменова.

PIN IT

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.