Йога във Валенсия

Започнах да практикувам йога през декември 2013 година и оттогава само търся повод да се запозная и да се вдъхновя от различни хора, практикуващи йога по света и у нас. Дали срещата ще е очи в очи или чрез социалните медии за мен няма значение, вече живеем в толкова глобализиран свят – за добро или лошо, че осъществяването на контакт никак не е трудно. Понякога големите дистанции се стопяват, когато с отсрещния човек имате нещо общо. Всяко едно хоби, всяка една страст може да стопи километрите. И така точно преди нашето лятно пътуване до Валенсия търсих в google място, където мога да практикувам йога докато сме там. Разбира се, търсех за йога на английски, понеже испанският не е силата ми. Френският – да, но испанският … все още, не. 

La Ciutat de les Arts i les Ciències

И така, докато търсех йога идеи за нашия едноседмичен престой, намерих нещо, което привлече вниманието ми в много отношения. Първото нещо беше мястото… практика на открито в La Ciutat de les Arts i les Ciències… Съчетанието от едно от емблематичните места във Валенсия и йога практика звучеше страхотно още преди да съм отишла.

Второто положително нещо беше, че графикът за часове идеално съвпадаше с нашето пътуване, защото групата се събира всяка неделя от 19 ч.

Последното, но не и по важност, беше инструкторът по йога – човек, който със сигурност исках да се запозная – йоги, блогър, американка със страхотна усмивка и позитивна енергия, която усетих още преди да се срещнем в Испания.

Йога във Валенсия

Това беше! Не можех да искам повече. Моментално написах кратко съобщение и след няколко минути получих обратна връзка с детайлна информация. Започнах да броя дните до практиката … и неделята дойде… Разбира се, не винаги всичко е перфектно… Това беше един от най-горещите дни от нашия престой. И ако не може да си го представите, елате в Пловдив през август… Топлината във Валенсия може да се сравни с жегата в родния ми град, само с добавка влага от морето, което още повече утежняваше въздуха. Така или иначе, след целодневно кръстосване по улиците на Валенсия бях готова за малко йога с Дженисън. Заради жегата дойдоха само пет момичета, но за мен беше достатъчно!

След виняса практиката всичко изглеждаше по различен начин и остатъкът от деня беше страхотен. Бях наистина презаредена и готова да превзема Валенсия. Асаните, които Дженисън ни показа, бяха за различни нива и в края тя използва етерични масла, които спомогнаха за релаксацията. Голям почитател съм на ароматните йога практики, които стават все по–популярни и в България.

(EN) Yoga in Valencia 

Ако планирате да посетите Валенсия и искате да изживеете нашето ом пътешествие, свържете се с Дженисън.  През лятото тя ще ви чака на същото място всяка неделя в 19 ч. Все пак следете сайта й за промени 🙂

Благодаря Дженисън, за чудесното изживяване и за това, че ми позволихте да бъда част от него.

Намасте!

P.S.Благодаря и на Дидо за чудесните слънчеви снимки. Благодаря ти любов! Благодаря, че си винаги до мен, следвайки моето лудо йога пътешествие!

PIN IT

Yoga in Valencia, Spain www.omtripsblog.com

2 Comments

  1. Pingback: Във Валенсия за седмица - OM TRIPS Blog

  2. Pingback: На гости на... Дженисън Григсби, Валенсия (Испания) - OM TRIPS Blog

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.