Winter Wonderland – в Лондон преди Коледа

 

Коледните базари са добро допълнениe към празничното настроение, което кипи през декември. Големи европейски градове сякаш се надпреварват кой ще направи по-оригинална украса, улични светлини и кътчета, на които, както местните, така и гостите на града да се заредят с коледен дух за предстоящите празници. Независимо, че тази традиция се свързва повече с Германия, сега коледните базари могат да се видят в различни европейски държави.

От 2012 насам, все ни се случва предколедно да сме в Лондон. Ноември – декември стягаме раниците и се отправяме към лондонската коледна приказка. Когато един град ни хареса, продължаваме да се завръщаме там и Лондон е пример за това. Британската столица е истински магична точно в този период на годината. Сякаш всичко празнува, дори се усеща във въздуха. Улиците светят, лицата на хората – също, отвсякъде се чува музика, англичани пеят коледни песни.

 

Winter Wonderland London

В сърцето на Хайд Парк всяка година се издига една от световно известните атракции Winter Wonderland, която имахме възможност да посетим в едно от поредните ни ом пътешествия. Не сбъркахме! Входът е свободен, а вътре всеки избира как да се наслади на следващите часове – дали ще хапне вкусните специалитети, които примамват от всички страни, дали ще пие греяно вино или тъмна бира, дали ще се спре да слуша концертите или ще се радва на въртележките… изборите са много, а грешни ходове – няма. Има различни пакети с билети за увеселителната част и може да се вземе според личните интереси. В началото си мислехме само да влезем и да се разходим там, но доброто настроение завладява и останахме за по-дълго.

Лондон сякаш се справя прекрасно с повдигането на коледния дух. Разходката ни в Лондон по това време от годината включва и Оксфорд Стрийт, Риджънтс Стрийт, където да напълним очите със светлините от уличната украса; отскачаме и до London Eye, като го съчетаваме с лежерно ходене по алеята край Темза (винаги предпочитан маршрут); отбиваме се и в любимия квартал Сохо, който гъмжи от заведения и коледни витрини; не пропускаме и Нотинг Хил (най-тихото място в Лондон, където бягаме от тълпите); обичаме да посещаваме и Хародс или Либерти, все емблематични за този град места, с което коледните забавления в британската столица се множат. 

Между топлите чайове, тъмните бири, греяното вино, вкусните ястия, светлините и вълшебната архитектура има една омагьосваща спойка. Тя е много повече от изживяване и активира в нас хиляди емоции, за които дори и не сме и подозирали. Носим спомените си в сърцето и те ни топлят в идните дни. 

А душата пее, защото Коледа идва и ние сме част от това. 

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.