November, I miss you!

Сутрините понякога не са позитивни и усмихнати и утрото не е по-мъдро от вечерта…напротив… те са облачни и хладни и ме карат да се сгушвам в леглото, оставят ме без капка мотивация и излизането навън ми изглежда пълен мираж.

Последното ноемврийско утро обещаваше да е точно такова, въпреки това се измъкнах изпод завивките и си сипах първата доза топло, ароматно кафе. Докато обикалях из къщи, погледнах през прозореца – облаци, сивота.. и съжалих цветята, които все още стояха прашни и замръзнали навън. След минути вече прибирах саксиите в апартамента, приготвяйки зимната градина. Дидо стана, а аз още се борих с драцената и бенджамина. Бяхме планирали да излизаме извън Пловдив, но някак сутринта не започна точно така… Въпреки това, към 10:30, след като бях свършила с всичко, стегнахме малко багаж и запалихме хондичката, нашият верен приятел и истински член на семейството.

Къде да отидем около Пловдив?

Пловдив предлага много места за бягство от ежедневието, често омтрипваме към Хисаря, например, но този път избрахме Старосел

Старосел се намира само на 50 км. от Пловдив и е вълшебна локация с прекрасна природа, свеж въздух, хубава енергия, тракийска история. В селото може да посетите тракийската гробница (малък и голям храм) и до нея може да се направи кратък преход, който да ви зареди още повече. В близост се намират и тракийско светилище, тракийска владетелска резиденция и крепост. Ние не успяхме да отидем, но си го записахме за следващия път, тъй като останахме само за ден. 

Комплекс „Старосел“

Досега никога не бяхме ходили там, но SPA комплексът с басейн, ароматна сауна, парна баня, джакузи, масажи, в добавка с показващото се из облаците слънце и пробиващото сивотата синьо ноемврийско небе ме накараха да предложа точно това място. За посетители, които не са гости на хотела, спа центърът е достъпен с всичките му екстри. За ноемврийския студ, най-доброто изживяване обаче си остана външния басейн – 12 градуса на въздуха, а водата – около 30…Това не беше типичен ноемврийски ден, поне моите дни не са такива.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BNJMP3WDaOV/?taken-by=sgrueva]

Какво още да видим около Старосел?

На път обратно за Пловдив, не пропуснахме да спрем в небезизвестното село Старо Железаре, за да снимаме графитите. Селото през последните години се превръща с оживено място благодарение на една забавна и съвременна идея на артиста Венцислав Пирянков и съпругата му Катажина, които живеят в Полша. Селските дувари са изрисувани с известни лица на нашето време и жители на селото. Така улиците се превръщат в своебразна графити галерия, която привлича много нови посетители. 

Staro Jelezare, Bulgaria, www.omtripsblog.com

Staro Jelezare, Bulgaria, www.omtripsblog.com

Staro Jelezare, Bulgaria, www.omtripsblog.com

Staro Jelezare, Bulgaria, www.omtripsblog.com

Staro Jelezare, Bulgaria, www.omtripsblog.com

Staro Jelezare, Bulgaria, www.omtripsblog.com

Staro Jelezare, Bulgaria, www.omtripsblog.com

България понякога ме учудва, не винаги – може би само през ноември 🙂

Сутрините понякога не са позитивни и усмихнати и утрото не е по-мъдро от вечерта. Но е добре да дадем шанс на следобедите. Именно те могат да ни изненадат. Накрая на деня и аз, Дидо и цветята ми бяхме щастливи.

Ом, ом,

Ваша Мони.

 

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.