Фестивал на изобилието в yogamandala

Вече мина цяла седмица, а аз все още гледам към миналия уикенд с усмивка. Днес реших да ви споделя за едно различно и положително изживяване. То е свързано с пътуването навътре в себе си и с малките моменти, които могат да осмислят дните ни, а в този случай и цял един уикенд. Искам да благодаря на Център за Цялостна Трансформация Yogamandala за гостоприемството и за добре подбраните събития, които мнозина се надпреварваха да посетят. Бях специално поканена от екипа на #yogamandala да бъда част от Фестивал на изобилието – пролетно пробуждане, като част от блогърската йога общност.

Отскоро започнах да се нуждая от общуване с различни хора на тема йога, да обменям опит и да се чуствам като част от нещо по-голямо. Двегодишната ми домашна йога практиката беше насочена към изпитване на себе си, както и към търсене на хармония и спокойствие. Не мога да кажа, че съм го постигнала на 100%, но е важно, че поне се опитвам.

Някак изведнъж изоставих самотните занимания у дома и внимателно стартирах посещението на определени събития. В търсенето си, първо открих блога на Мон, който предлага систематизирана информация за йога и покрай нея се запознах с #yogamandala.

Йога фестивал в yogamandala

Миналия уикенд бях в София и планирах да прекарам съботата със сестра си, да си подарим моменти само за нас двете, които напоследък все повече липсват. В събота сутринта станах рано и още със събуждането знаех, че нещо прекрасно ни предстои. Срещнахме се на метростанция Сердика и се разходихме пеш до Лъвов мост, където се намира студиото. Тъй като бяхме страшно подранили се настанихме да изпием едно кафе на слънце. Такива моменти остават в съзнанието – моментите на спокойствие, на споделяне, на отговор и разговор.

Фестивалът трябваше да започне в 10 часа и се запътихме натам предвидливо да си запазим места за практиките. Предварително знаехме, че и двата дни събитието ще се радва на голям интерес. А и всичко предполага да е така. Прекрасен интериор, позитивен колектив и два пълни дни с йога и лекции, които представяха колорит от различни теми и практики. Всеки можеше да открие нещо за себе си.

Festival Yoga Mandala, www.omtripsblog.com

За да не ставам многословна, ще ви споделя кои събития станаха мои фаворити.

Йога за всички с Цвета

Именно с Цвета започна нашата уикенд йога практика и тя успя да ни потопи в основната тема на фестивала – изобилие и пробуждане. Въпреки, че не я познавах, бях чувала само положителни неща за нейните йога часове и исках сама да се уверя в това. Всичко покриваше предварителните нагласи, тъй като тя доста умело успява да съчетае умерени и по-експресивни движения, които дават възможност едновременно за отпускане и енергизиране. След този час бяхме готови за всички подвизи, които следваха!

Ин йога с етерични масла с Деви

Вече бях посещавала в Пловдив същата практика и чаках с нетърпение да си подаря отново това чувство на релаксация, аромати и утвърждения. Ом, ом… Да бъдете водени по този път от успокояващия глас на Деви, сякаш кара всичко да си дойде на мястото, дo пълното осъзнаване къде си, какво ти се случва, какво другите правят за теб, до усещането на цялата сила на сегашния момент. Постепенно самата йога сесия ме изпълни с благодарност и смирение за всичко, което ме заобикаля.

По време на тази йога практика се правят само няколко асани, в които се остава за по-продължително време, с осъзнато практикуване на пранаяма. С всяка асана, инструктурът и неговите асистенти минават и засилват благотворното влияние на позите и усещането, чрез специално подбрани комбинации от аромати. Именно това прави практиката още по-дълбока и изостря сетивата. Ако искате сами да се уверите във влиянието на ароматите върху себе си, ето следващото събитие, което може да посетите – кликнете тук са повече информация.

Танц на женската сила с Надежда Тодорова

Нали знаете колко приятно е когато усетите положителната енергия, която може да ви предаде един човек със светла аура и усмивка на лице. Надя е точно такава – с истинска женска енергия, която умее да предава на всички. Отначало бях малко скептична, но това се стопи само секунда след като видях кой ще ни води часа. Само 60 минути по-късно вече се чувствах по-силна, по-отпусната и по-сигурна в себе си. Практиката съчетаваше движения от ориенталски танци, кундалини йога, коремно дишане и отново – задължителното осъзнаване.

Festival Yoga Mandala, www.omtripsblog.com

Паралелно със събитията, организаторите се бяха погрижили да има и базар, на който успях да открия българската марка Omnitom. Йей!

Мога да пиша още много, но ето повече снимки от събитието, с които сами може да си представите атмосферата в #yogamandala. За мен и сестра ми то беше подарък. Не отлагайте и вие да си подарите нещо. Сега.

Желая ви прекрасна седмица,

Ваша М.

PIN IT 

Yoga Festival at yogamandala

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.