На гости на… Мария ака Bulgarian Mermaid (Колорадо, САЩ)

Други статии от поредицата На гости на…:

С времето все повече се убеждавам, че каквото си мислиш, това привличаш. Докато четях историите в блога „Adventures of Bulgarian Mermaid” (можете да я намерите и във Facebook и Instagram) си мислех колко готино ще бъде да интервюирам това момиче. Най-вече заради страстта, с която преследва мечтите си. Е, няколко съобщения по-късно, ето ни тук вече с готово интервю. Никога не съм си мислила, че блогът ще ми дадe толкова възможности за контакти. Но ето, че се случва.

(EN) On a visit to… Maria aka BulgarianMermaid (Colorado, USA)

Когато чета историите й си мисля, че мечтите стават реалност, стига наистина да не се отказваме от тях. А понякога забравяме, че само една стъпка е достатъчна, за да изпълним живота си с приключения и спомени. И тази стъпка е да излезем от зоната си на комфорт, да добавим страст и да не мислим много, много.

Разбира се, трябва да осмислим както означат мечтите ни за нас самите, толкова ли са важни или са просто временно настроение на духа. Колко всъщност желаем мечтите ни да се реализират наяве?

Стига толкова разсъждения. Вижте какво сме ви приготвили с Мария. Тя говори за някои от най-хубавите места, фестивали и дейности (включително и йога) в Колорадо и ни подготвя за нашето пътуване до тази част на Щатите (без значение, че все още нямаме билет за там).
Ще завърша това дълго въведение с цитат, който най-добре описва това интервю.

I’m in love with cities I’ve never been to and people I’ve never met.

On a visit to...Maria aka @bulgarianmermaid (Colorado, USA)

Как си представяш едно „ом пътешествие“?

След няколко сърф ритрийти и редица йога фестивали, определено бих казала, че идеалният „om trip” трябва да включва слънце, вода, йога, катерене и вкусна, здравословна, местна храна! Фен съм на “snowga” (йога на сняг), което съчетава йогата и любовта ми към зимните спортове (в края на краищата снегът е замръзнал вода 🙂

on a visit to maria aka bulgarian mermaid colorado usa

on a visit to maria aka bulgarian mermaid colorado usa

През последните години живееш в Колорадо, САЩ. Колорадо “ом” място ли е?

Колорадо може да се похвали с някои от най-известните йога фестивали (WanderlustYoga on the MountainHanuman, Alive). Някои от най-добрите учители по йога живеят там. Девствена природа, високи планински върхове, горещи извори, ромолящи потоци, възможност да си взимаш храна направо от фермите и невероятна енергия на мястото – всичко това мисля, че прави Колорадо доста атрактивно място. Много хора се местят тук заради приключенията на открито, осъзнаването, духовността и възможността да живеят без стрес.

Има много клишета за американците. Кои от тях се оказаха неверни, когато се премести там?

САЩ са толкова огромна страна, че не мога да кажа, че има една клише, която обхваща всичко. Предпочитам да се съсредоточа върху индивидуалността на всеки щат и колко различни са един от друг. Това е като посещение в различни страни със собствена култура, ценности и начин на живот. Просто използват същия език и валута. Опитвам се да я сравня с Европа и всички страни, които бихте прекосили на 10 часа пътуване. Оценете всички особености на всяка държава, научете повече за история и хората и се опитайте да я разберете по-добре.

on a visit to maria aka bulgarian mermaid colorado usa

on a visit to maria aka bulgarian mermaid colorado usa

Три неща, които задължително трябва да вземем със себе си, когато пътуваме в този край на Щатите. 

Туристически обувки – никога няма да бъдете на закрито (може би дори ще има нощи, в които ще спите навън, което си е невероятно преживяване !!!).

Слънцезащитен крем 50+ SPF / поляризирани очила – с над 300 слънчеви дни годишно и много върхове над 3 000 м. ще трябва да предпазите кожата и очите си, докато се наслаждавате на великолепната природа.

Бански – може да не звучи като плажна дестинация, но Колорадо има много естествени горещи извори в много части на щата. Прибавете езерата и реките и се обзалагам, че ще бъдете по бански по-рано, отколкото предполагате.

Как да изглеждаме като местни?

Не обличайте нищо специално. Не правете прически. Отидете на вечеря със същите дрехи, с които сте прекарали целия ден. Носете ски панталоните си и в града. Изберете дрехи и за горещите извори. Преобличайте се край пътя. Възможно е да направите всичко. Никой не се интересува от външния ви вид. В Колорадо повече се гледат блясъкът в очите и страстта към приключения. И винаги трябва да имате всичко необходимо за спане на открито и резервни дрехите в колата. Никога не се знае какво приключение ще ви споходи. Не бихте искали да го пропуснете, нали?

Какво трябва да опитаме, докогато сме в Колорадо?

Всякаква дейност на открито независимо от сезона – каране на ски, сноуборд, ску туринг, преходи със снегоходи, рафтинг, каяк, катерене, планинско колоездене, офроуд, конна езда, гледане на диви цветя, слушане на музика на живо и посещение на концерти на блуграс банди, дегустиране на местни крафт бири, на говеждо хранено изцяло с растителна храна, на дивечово месо, отсядане в ранчо, за да се видите как живеят местните, сложете каубойски ботуши, потърсете злато или полускъпоценни камъни.

On a visit to... Maria @Bulgarian mermaid (Colorado, USA) @omtripsblog

On a visit to... Maria @Bulgarian mermaid (Colorado, USA) @omtripsblog

On a visit to... Maria @Bulgarian mermaid (Colorado, USA) @omtripsblog

On a visit to... Maria @Bulgarian mermaid (Colorado, USA) @omtripsblog

Къде ще ни заведеш, за да изпием чаша кафе/ чай?

Любител съм на кафето и винаги се опитвам да се насладя на местните вкусове от малки кафе пекарни. Aviano in Denver е определено място, което си умирам да посещавам всеки път, независимо от високите цени. First Ascent Coffee Roasters in Crested Butte е още едно любимо мое място, където предлагат свой сорт кафе. Може да се отбиете и в Big Shooter in Kremmling, ако искате да видите истински каубои (не заради кафето). За любителите на чай има една очарователна и автентична чайна къща в Boulder, докато зависимите от кафето могат да се запътят към Boxcar Coffee Roasters и да си отнесат главата.

On a visit to... Maria @Bulgarian mermaid (Colorado, USA) @omtripsblog

On a visit to... Maria @Bulgarian mermaid (Colorado, USA) @omtripsblog

Мястото, което искаш да споделиш с нас.

Югозападната част на Колорадо и планините Сан Хуан. Бих искала да ви отведа в малките градове с по-малко от 1000 жители, да ви покажа останките от миннодобивната индустрия, която поставя Колорадо на картата, да ви преведа през високите планински проходи с изумителни вертикали и без охранителни парапети, покрити със сняг върхове, след това да се потопим в горещите извори, и да опитате крафт бири и говеждо. Югозападната част на Колорадо е по-отдалечена и не се включва в картата на тези, които за първи път отиват в този щат. Това я прави много специална за мен. Надявам се да не се страхувате от височини, черни пътища и планинци.

 

on a visit to maria bulgarian mermaid colorado usa

Докато пътуваме не можем да подминем галериите и музеите. Кои са твоите любими места за култура?

Обичам да съм навън и затова бих препоръчала да разгледате фермерските пазари и летните фестивали в Колорадо вместо да посещавате музеите. Mountain Fest in Carbondale истински представя живота в планините, Buena Vista имат най-стария рафтинг фестивал, Breckenridge имат фестивал на пивото, Vail предлага Go Pro Mountain Games fest, Steamboat и Telluride са домакини на страхотни музикални фестивали, Aspen има филмов фестивал и фестивал на храната и виното. Ако сте в този район не пропускайте галерията на Peter Lik 🙂

on a visit to maria aka bulgarian mermaid

Коя книга смяташ, че е най-подходяща за пътуването ни до Колорадо?

Всичко от John Muir или някоя индианска приключенска книга. Чета ги постоянно и си мисля, че съм родена 150 години по-късно. С удоволствие бих изживяла времето на мините, разбойниците и грабежите в Дивия Запад.

Кога започна да практикуваш йога и защо?

Започнах преди около 10 години в търсене да се отърва на стреса, докато учех в САЩ. От практика, която допълваше рутината ми около дипломирането, до облекчаване на все по-нарастващите стресови ситуации, свързани с работата в големия град, йогата се превърна в задължително събитие през седмицата. До голяма степен тя стана изцеление, което никога не съм мислила, че е възможно. В крайна сметка започнах да практикувам йога на открито благодарение на мои приятели, които водеха йога класове на плажа и в дворове и така осъществяваха още по-дълбока връзка с майката природа.

On a visit to... Maria @Bulgarian mermaid (Colorado, USA) @omtripsblog

Къде би ни завела на йога практика? Можем ли да практикуваме йога на открито?

on a visit to maria aka bulgarian mermaid colorado usaБих предпочела да ви заведа навън. Независимо дали на плажа, край реката, край хипи горещи извори, или на някой планински връх, колкото по-близо сме до Майката Природа, толкова по-голяма е ползата от нашата практика. За щастие, има много организирани възможности за йога на открито в Колорадо (дори фестивалите се провеждат на открито), ако личната ви практика не ви стигне.

Практикуваш ли йога, докато пътуваш? Разкажи ни за твоите здравословни навици на път.

Да, практикувам. Опитвам се да посетя местно йога студио, дори на местата, където спирам и за една нощ. Това включва малки планински градове, големи градове, курорти. Стоя далеч от големите вериги и търся необичайни предложения за йога, ако такива съществуват – планинска йога в Акадия, Мейн; ферма йога в щата Ню Йорк; йога на горещите извори в Колорадо, йога на лодка в Ню Хемпшир; йога с кози в Масачузетс.

on a visit to maria aka bulgarian mermaid

Накъде да се запътим след Колорадо?

Бих препоръчала да наемете кемпер от Денвър и да се отправите на приключение към Юта и Уайоминг. Това е най-доброто пътуване с кола, по време, на което ще посетите национални паркове и ще вкусите истинското приключение на Дивия Запад. Не се притеснявайте, правила съм го многократно сама и е абсолютно безопасно да спиш във вана, а и по пътя създаваш много приятелства. 

on a visit to maria aka bulgarian mermaid

 


on a visit to maria bulgarian mermaid colorado usa

 

Коя е Мария?

Аз съм Мария (известна още като @BulgarianMermaid), родена и израснала в България, обикалям света от 3-годишна (обвинявам за това лудите ми родители), любител на природата от 23-годишна възраст (по-добре късно отколкото никога), амбициозен сърфист и сноубордист, с бивша пристрастеност към фитнеса, сега осъзнато практикуваща йога, аматьор-танцьор, последовател на здравословния начин на живот и хранене, силно вярващ, че всичко е възможно, стига да обичаш живота.
Голямата ми страст към пътуването и Дивия Запад ме накара да се откажа от високоплатената ми корпоративна работа, да продам всичките си вещи и да се запътя на Запад, за да преследвам мечтите си – да сърфирам и да карам сноуборд в едни от най-известните курорти в САЩ. 27 американски щата и 23 държави по-късно пиша за моите соло приключения в http://www.bulgarianmermaid.comи в момента съм при родителите си в Югоизточна Европа. Продължавам да сърфирам в Португалия и да се наслаждавам на всичко, което Майката Природа ми предлага, оставайки добронамерена и да споделям любовта си с хората, които пресичат пътя ми. Благодаря ви, че се отбихте, бъдете щастливи.

Мария, @BulgarianMermaid

P.S. Всички снимки са любезно предоставени от @Maria (@Bulgarian mermaid)

PIN IT

On a visit to...Maria aka @bulgarianmermaid (Colorado, USA)

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.