Как да получите обезщетение при отменен или закъснял полет?

Ако пътувате често, като нас, може би ви са познати следните сценарии. Сядате, поръчвате билет, бленувате за бъдещата почивка, но нещо се случва и полетът ви е отменен, поради непредвидени обстоятелства. Или правите бизнес планове и срещи, но нещо се случва и този път полетът ви закъснява, без да може да направите нищо по въпроса.

(EN) How to claim compensation for cancelled or delayed flight?

Колко хубави ваканции, прибиране у дома или бизнес срещи са били на косъм или не са се осъществили именно поради проблеми с полета? Сигурно доста!

Вече има начин да компенсирате себе си, ако полетът ви е бил отменен, закъснял, препълнен. Ако сте пътували през последните 5 години и сте имали някакъв проблем, може да предявите обезщетение до 600 €. Може би, вече искате да разберете повече? Прочете трите лесни стъпки как да бъдете обезщетени при проблем с полета ви.

Към кого да се обърнете?

Сигурно сте се озовавали в ситуация, в която не знаете как да реагирате, към кого да се обърнете? Въпреки, регламентите и правилниците на авиокомпаниите за обезщетение на пътниците, е много трудно да получите компенсация. Те не се поддават лесно на недоволството на клиентите си. Поради тази причина, всяка година само 2% от пътниците в Европа подават искове при отменен или закъснял полет.

Другият проблем е, че всеки се притеснява от тромави процедури. Ако искате да предявите иск и искате да е бързо, лесно, сигурно и доказано, трябва да имате доказан партньор. ClaimCompass работи вече над 3 години, за да помогне на всеки имал проблем с полета си, така че не се колебайте да се обърнете към тях.

Кога може да се обърнете към ClaimCompass?

Claim up to €600 compensation from the airline if your flight has been overbooked within the past 5 years

Ако полетът ви е отменен, закъснял, препълнен авиокомпанията ви дължи обезщетение, възлизащо от €250 до €600. Разбира се, при форсмажорни обстоятелства като светкавична буря, ограничения на въздушния контрол или спешен медицински случай, късметът няма да са само на ваша страна.

Но ако авиокомпанията е пропуснала да ви уведоми за вече планирани промени по-малко от 14 дни преди полета, или сте изпуснали прекачване, в следствие на закъснял полет, или е налице т.нар. „търговско претоварване“ (да, има и такива случаи, в които самолетът се запълва и вие не може да се качите, въпреки че имате закупен билет), спокойно може да се обърнете към ClaimCompass за съдействие.

И знаете ли коя е най-хубавата част от всичко това? Че може да предявите иск, дори когато авиокомпанията ви е осигурила нощувка и е възстановила други разходи в следствие на случилото се.

Каква информация е необходимо да подадете към ClaimCompass за попълваето на иска?

Единственото, което трябва да пазите като информация е номерът на полета и да обясните причините за проблема. Всичко ще ви отнеме не повече от няколко минути и оттам насетне може само да чакате добрите новини от професионалистите от ClaimCompass. Стискаме ви палци! 

*Постът съдържа афилиейт линк. Aко поискате обезщетение чрез него, ние ще получим малка комисионна без това да влияе по никакъв начин на вас. Желаем ви успех! 

PIN IT

How to claim compensation for cancelled or delayed flight? @omtripsblog

 

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.