Да подкрепим кучетата и котките на Летс Адопт

Човек е културен дотолкова, доколкото е способен да разбере котката.— Бърнард Шоу

Обичаме котките и се опитваме да ги разбираме вече дълги години. И двамата с Дидо сме имали, аз – мъжка (Здравко), Дидо – женска (Анджелина). След дълго отсъствие на мъркане в къщата ни, тази година то отново се завърна и то как… със замах.

Докато се прибирахме от разходка, на улицата близо до нас, си стояха четири котета. Изглеждаше така сякаш просто ни чакаха… разбира се, дадоха всичко от себе си, за да не останем безразлични към съдбата им. Е, познайте! Час по-късно мръсни, но обезпаразитени вече мяукаха в хола ни. (Хиляди благодарности на нашите приятели Ваня и Добри, които ни помогнаха!). Няколко дни по-късно, след масово изкъпване на цялото котило, хранене, гиздене и като цяло придаване на търговски вид 🙂 започнахме търсенето на бъдещите домове на малките джвъчки, като държахме да намерим не просто стопани, а правилните осиновители на бебетата.

 

View this post on Instagram

 

4 прекрасни малки котета си търсят дом. Котетата са на около месец и половина, братчета и сестричета, две мъжки и две женски. Днес ги намерихме на улицата, веднага се гушнаха в нас и почти заспаха. Водихме ги на лекар, обезпаразитени са, утре следва даване на хапче за вътрешни паразити и една хубава баня. Котенцата са много любвеобилни, игриви и са хранени, изглеждат чудесно и са здравички. Моля ви, нека им намерим хубав дом! Пишете ми и разпространете и вие! Благодаря ви! #котета #подарявам #подарявамкоте #малкикотета #подарявам #животни #котка #котенца #подарявамтиусмивка #споделете #kittens #cats #cat #catlover #catsoninstagram #lovekittens #love #animals #save #pleasehelp #help #needtoshare #pleaseshare

A post shared by Moni / OmTripsBlog (@sgrueva) on

Това се оказа трудно и бавно занимание, малко хора откликнаха на нашите предложения да вземат Йона, Протон, Молекула и Атом, както кръстихме нашите нови приятели. Всички повече говорят, отколкото реално да действат и това някак ни обезсърчи. След като живяха при нас около два месеца и растяха с покрив над главата, здрави и игриви, успяхме да намерим дом на три от четирите котенца. (Благодарности на Петя, Божидар и Валентина, които приютиха бръмбъзъците и ги даряват с любов и уют.)

Протон, който получаваше различни имена от неразбиране (Симптом, Протеин), успя да даде всичко от себе си да не бъде харесан и май той ни избра да бъдем негови родители :). Налудничав поглед и абсолютен дивак – краде хляб, пие кафе, умира за кисело мляко със спирулина и не обича да спи завит през глава… той сякаш е наш прероден приятел, с който животът отново ни събра. 

 

Дарете и осиновете любов не я купувайте. Помагайте както и с каквото можете. Обещаваме, че ще се почувствате наистина добре от стореното и ще искате да го направите пак и пак :). 

 

 

 

Да подкрепим Кучетата и Котките на Летс Адопт

 

Ако все пак идеята за прибиране на животни от улицата не ви пасва, а искате да помогнете, ето една чудесна инициатива, в която всеки, мисля, може да се включи. В тазгодишната си благотворителна кампания, Летс Адопт пуснат картички и календари за символична сума и чрез закупуването им всеки може да помогнете на екипа на Летс Адопт, както ще направим и ние.

За да се включите в кампанията е достатъчно да си купите картичка (3 лв) или календар (10 лв) или и двете 🙂 Това може да стане през сайта им или да пишете лично на мен 🙂 Направете ефектно допълнение към коледните подаръци, като закачите дизайнерските им картички към всяка опаковка. Ще очаквам да ми пишете и нека дните ви са изпълнени с мир и светлина!

Дизайн на картичките: MoonKitty

 PIN IT

Lets support REDOM

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.