Вкъщи!

At home, www.omtripsblog.com

София-Лондон-Лисабон-Лондон-София. Вкъщи! След 10 дневно пътешествие, над 7000 пропътувани километра, 5 различни летища и 4 полета, слънце и дъжд, сме си вкъщи! И сега настъпва най-хубавият момент – на разопаковането, на разказите, на спомените и на реалното осъзнаване какво си преживял, през какво си преминал, какво си видял и как си се променил. Защото няма какво да се лъжем – всяко пътуване ни променя по малко.

(EN) At home! 

Поредният добре планиран „ом трип“ приключи с няколко тона дрехи за пране (вече трети ден имам да пускам пералнята и не знам как се получи този резултат, след като пътувахме само с две раници…); групиране на купените неща – една купчина от Лондон, една купчина от Лисабон; разпределяне на подаръците; сваляне на снимки; адаптиране към средата; отново сваляне на снимки; тяхното разглеждане и смях от сърце на физиономиите, които сме правили и позите, които сме заемали; отговори на въпросите от рода на „Хм, това къде беше?“ и още куп тривиални неща след пристигането. Толкова ги обичам!

Обичам празния хладилник като си пристигаме обратно и трябва да го напълним отново; обичам първия сън в собственото ни легло; обичам първата сутрин и първото кафе на българска земя. Всичко това го обичам толкова, колкото обичам да се наслаждавам на непознатите места, на гледките пълнещи очите, на чуждите шумове, които изпълват слуха ми и на новите вкусове, които опитвам. Но най-обичам да откривам разликата в самата себе си, в самите нас, когато тръгваме и когато се завръщаме, когато опаковаме и когато разопаковаме. И така всеки път!  

Но колко особено е това завръщане, само ако знаете. Полетът ни от Лисабон до Лондон беше няколко часа след терористичните атаки в Париж от петък 13-ти. Полетът ни от Лондон до София беше три дни след този ден. И така осъзнаваш как всяко пътуване е важно. И колко важно е да си у дома…след всичко това!

Вкъщи! 

Вие как се чувствате след като се завърнете от поредното пътуване? Имате ли си определени ритуали, които спазвате и кое е първото нещо, което правите, като се върнете на родна земя?

 

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.