Какви мобилни приложения използваме, докато сме на път?

Днес повдигам една доста практична тема, а именно темата за мобилните приложения. Всеки от нас използва предпочитани от него джаджи и апове, докато пътува, за да направи изживяването по-лесно и с по-малко неочаквани обрати. Именно поради тази причина, реших, да ви споделя без кои мобилни приложения не тръгваме, с надеждата да помогна на някой, а и да науча и от вас нещо допълнително и интересно.

Ето кои мобилни приложения използваме:

MAPS.ME – offline map and travel navigator

Цена: безплатно

Описание: Това е нашият най-най-най-добър приятел (въпреки, че обичам да колекционирам и обикновени хартиени карти на градовете, които посещаваме). Не тръгваме без да сме изтеглили конкретната карта за мястото, където отиваме. Най-хубавата част е, че приложението работи без интернет, локализира мястото, на което се намираме само чрез включена локация на телефона и работи безотказно, независимо дали пътуваме пеш из града или сме тръгнали с кола! Наистина за нас това е най-добрата навигация! Мисля, че има приложение и за Андроид, ако използвате тази операционна система.

Mapstr – The Map of Your World

Цена: безплатно

Описание: Използвам това приложение от известно време и мога да кажа, че съм голям фен. Препоръча ми го приятелка от Франция, за да мога да видя кои са предпочитаните й места в Бордо, преди да заминем за там. Приложението има за цел да запази любимите ни локации, които искаме да посетим, като ги оформяме в различни групи – за хранене, за разглеждане, за разходка, да практикуваме йога, за пиене на кафе и т.н., което е мега яко! Поне за мен. Първоначално си правите профил и започвате да оформяте своята лична карта на всеки един град, в който сте били, или който искате да посетите. Може да последвате други хора, спрямо вашите интереси, да се свързвате с тях и т.н. Работи, ако сте свързани с интернет.

Apple Wallet

Цена: безплатно

Описание: Ако използвате продуктите на Apple, значи имате това приложение в телефона си. Именно там съхранявам бродните карти на полетите, за да не разнасяме принтове на билетите. Нали трябва да опазваме околната среда? Много удобно и бързо за управление приложение.

Airbnb 

Цена: безплатно

Описание: Ако и вие като нас използвате услугите на airbnb, знаете, че без това приложение не може 🙂 Имате на едно място точния адрес, телефон и чат, в който директно може да комуникирате с хоста си! За целта ви трябва интернет, и разбира се да сте регистрирани и да имете профил.

Instagram

Цена: безплатно

Описание: Не веднъж съм го казвала – за мен Инстаграм е най-добрата социална мрежа и именно там споделям снимки по време на пътуванията ни. Рядко използвам Фейсбук и други социални мрежи поради ред причини. Инстаграм е идеалното място да поствам моменти от пътуването, да пиша кратки текстове как минава престоя, да търся и намирам интересни и алтернативни места, които да посетя, чрез таговете и локациите в мрежата. Трябва да имате профил и да се свържите с интернет, за да използвате приложението.

Evernote

Цена: безплатно

Описание: Evernote е сред любимите ми приложения вече доста дълго време. Използвам го по работа, за удоволствие и там записвам идеи, чувства, водя си записки за места, които искам да посетя, които вече сме посетили, съхранявам адреси, мисли и там си водя пътеписите, които след това споделям с вас в блога. Обичам тефтерите и трудно заменям аналоговите неща с дигитални, но когато сме на път джаджите са далеч по-леки и спеспяващи място. Хубаво е, че приложението работи без интернет и съхранява всичко, което ви дойде наум, трябва само да си направите профил.

Да поговорим и с вас: Кои приложения използвате докато пътувате?

Оставете коментар или пишете в някоя от социалните мрежи 🙂 Чакаме ви, за да обменим информация 🙂 

PIN IT

What mobile apps do we use while we are on the road? @omtripsblog

 

 

2 Comments

 1. Josie D. май 27, 2020 at 4:47 am

  this is so cool! I’ve never used ever Evernote while traveling or before! I might have to give it a try! Thank you for sharing!!

  Reply
  1. omtripsblog май 29, 2020 at 3:47 pm

   Thank you for stopping by and even that the post is in Bulgarian, you left a comment 🙂 I really appreciate it! Yes, Evernote is great way to write down some thoughts and memories 🙂 Happy travels and greetings from Bulgaria 🙂

   Reply

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.