ЗА НАС

За блога.

Идеята, с която започваме Om Trips, е да създадем подробен дневник на нашите пътувания. Със сигурност, обаче, както е при повечето неща в нашето ежедневие, не знаем къде ще ни отведе това ново пътешествие. Може да прерасне и в нещо много повече, кой знае?! Нека оставим времето да покаже.


За нас.

Ние сме Станислава и Диан, на кратко – Мони и Дидо, както нашите приятели ни наричат. От 2010-та пътуваме до различни места по света и с годините увеличаваме списъка с нови дестинации. Двамата заедно създаваме чудесен екип, за който всеки може да мечтае. Ето защо:

Om Trips Team in Barcelona, Spain
Om Trips Team in Barcelona, Spain
In Barcelona, Spain
In Barcelona, Spain

Станислава.

„Страстта към пътуванията съм наследила от баща си, който е обиколил голяма част от света и е успял да ми предаде авантюристичния си дух и желанието да преследвам мечтите си. Ежедневието си запълвам с нещата, които обичам – история, култура и изкуство. Всичко ново и непознато ме вдъхновява и така вече година и половина йогата е част от живота ми. Текстовете и поддръжката на блога са мое дело. Намасте!“

Buzludzha, Bulgaria
Buzludzha, Bulgaria

Диан.

„Мога да се определя като свободомислещ реалист, с различни и интерeсни хобита, обичащ спорта и екстремните преживявания. Въпреки че съм дипломиран инженер-мениджър, със стечение на обстоятелствата намерих друга посока на развитие, а именно – фотографията. Ценител съм на хубавата кухня и красивото във всичките му форми. Снимките в блога и визията на Om Trips са мое дело.“


Защо пътуваме?

Вдъхновяваме се от новите места, различните култури и тяхната пъстрота. Да се срещаме с нови хора и да черпим от техния житейски пример и опит ни действа обогатяващо и ни дава стимул да се занимаваме с много и различни неща, без да влизаме в баналното ежедневие.


Какво ще намерите в този блог? 

Ще се опитаме да описваме подробно нашите пътувания и да представяме един различен поглед на вече посетените от нас места, придружени със специално подбрани снимки. Ще бъдат създадени различни рубрики, които ще разнообразяват темата за пътешествията и ще представят нещата, които ни вдъхновяват и ни стимулират да работим това, което обичаме. Целта, с която започваме, е да успеем да ви вдъхновим, да ви накараме да мечтаете и да намирате щастие в малките неща. Със сигурност за много от местата вече е писано и може да се намери информация в различни материали, но според нас е винаги обогатяващо човек да види и нова гледна точка към вече позната тема. Стягайте раницата и се пригответе да тръгнете по пътеките на Om Trips, в които ще има и теми за изкуство, култура, фотография и йога.


Защо избрахме името Om Trips? 

Какво означава Om? Om е мантра или вибрация, която обикновено се използва като начало или край на сесиите по йога. Често се определя като звука на вселената, нейното движение. Природата не е статична, тя вибрира постоянно и всичко това се определя с един единствен звук – Om. Само при произнасянето му той ни повлича във вселенското пътешествие. Нашето пътешествие! (източник: http://www.yogajournal.com/article/beginners/yoga-questions-answered/). Какво означава Trip? От английски език, пътуване, пътешествие, придвижване от едно място на друго. (източник: www.thefreedictionary.com/trip). OmTrips идва да покаже значението на пътуването за нас самите, съчетание на най-важното – смисъл, вдъхновение, щастие, развитие.


Кажете нещо за вас!

Стига толкова за нас! Нека поговорим малко и за вас 🙂 Надяваме се, тук да намерите нещо, което ви вдъхновява и да се чувсвате като у дома си. И не забравяйте да оставите своите коментари, оценяваме всякаква обратна връзка.

©OmTripsBlog Авторските права в този блог се отнасят за всички снимки, текстове, постове, освен ако не е упоменато друго. 

3 Comments

 1. Pingback: 6 вдъхновяващи йога профила в Instagram и Youtube - OM TRIPS Blog

 2. traveolani октомври 16, 2015 at 6:06 am

  Здравейте! Благодаря че „наминахте“ виртуално в моя блог. Сега ще разгледам и вашия! Аз съм живяла известно време в Ню Джърси и с удоволствие ще си припомня за района и местата за посещение. Поздрави 🙂

  Reply
  1. omtrips октомври 16, 2015 at 7:06 am

   Здравей, Ирина! Радвам се да те видя тук 🙂 Много прекрасно за Ню Джърси 🙂 ще чакам твоите спомени, коментари и препоръки! хохо, Мони ❤️

   Reply

Вашият коментар