Летен ом маршрут

Южното Черноморие крие своите вълшебни места с девствена природа и мирис на бор и море, което прави и пейзажите да изглеждат очарователни. Именно там отиваме, за да се откъснем от градската шумотевица. Да се докоснем до зареждащата сила на природата и да се вслушаме в едни по-различни звуци – на вълните, на вятъра в клоните на високите борове, на щурците, макар и понякога само за един уикенд. Понякога и уикенд е достатъчен, когато градът лакомо те е сдъвкал, а летните мечти нашепват с простотата си – тишина, хубава храна и витамин Д. От няколко години имаме задължителен маршрут на юг, с който отбелязваме началото на лятото, понякога и неговия край. Ето и какви спирки крие той:

Къмпингуване

Ще бъда откровена с вас и ще споделя, че до преди 3 години не бях ходила на къмпинг и сериозно отказвах да нощувам на палаткa. Дори не ме блазнеше идеята да спя под открито небе поради редицата женски изкуствено създадени в главата ми предубеждения. Сред някои от тях са нуждата от удобства, дългият списък с принадлежности и т.н. Всичко това се пречупи след като прекарах първата си нощ на открито. Тогава разбрах колко уютен и удобен може да е престоят сред природата. След три години къмпингуване сме малко по-заредени с необходимите неща. Можем да изкараме една хубава, по-малко ръбеща и по-топла нощ в нашия собствен хотел с няколко милиарда звезди. След като лятното къмпингуване вече не е мираж, мога да кажа, че не бих го заменила с нищо друго.

Къмпинг Делфин

Вече трето лято ходим на Къмпинг Делфин, разположен малко преди Ахтопол. В базата на къмпинга има възможност за наемане на каравани, на бунгала и има специално обособено място в борова горичка за палатките с прекрасен изглед към морето. Сутрин слънцето плахо гали земята, а вятърът преминава деликатно през клоните на боровете, събуждаме се, вдишваме чистия въздух и измиваме лице гледайки морската шир пред нас. Следва съзерцаване на плажа, който е по-див и не толкова пренаселен, въпреки че в някои от пиковите летни дни има повече хора. Дните и часовете тук минават по друг начин, сякаш часовникът не е изобретение, което ти е необходимо. Често сядаме на заведението (което е с добро меню и достъпни цени) на сутрешна раздумка и бавно пием първото кафе.

Има и магазин, от който може да се купи почти всичко нужно за престоя, дори понякога има и топли закуски. Летните вечери могат да се оплътнят с палене на огън на определените за това места и спретване на ароматно барбекю. Управителите на къмпинга са винаги на линия, ако имате нужда от нещо. Мястото е добре уредено и едва ли ще ви се наложи да имате някакви допълнителни изисквания. Къмпингът има добре поддържани бани и тоалетни, където водата се затопля от слънчеви колектори, близо до мястото за палатки има две чешми, които могат да се използват от къмпингуващите, може да се прекара ток при необходимост. 

[instagram url=https://www.instagram.com/p/5oq1UkG8Fj/?taken-by=sgrueva]

Старци и Разбойници

Лежерните слънчеви дни на плажа изтощават всеки организъм. Морският въздух допренася за още по-хубавото изживяване на този период с дълги дни и къси нощи. Компанията ни никога не пропуска питателната вечеря в едно страхотно, бутиково ресторантче „Старци и Разбойници“ във Варвара, на по-малко от 4 км. от къмпинга. В двора под ореховите дървета с нашите приятели се наслаждаваме на наистина запомнящото се розе. Сред специалитите не бива да пропускате содените питки, миш-маш по домашна рецепта, ореховата разядка или свинско джоланче. Всичко това в допълнение с настроението и усмивките на позитивния екип на „Старци и Разбойници“. Не забравяйте да се обадите няколко дни преди да отидете, за да резервирате маса, в пиковия сезон е винаги пълно.

Бар „Кораба“

Вече похапнали можем да се запътим към нашето разпускащо място на брега на морето в Синеморец, а именно бар „Кораба“. Приятна музика, място, където винаги срещаш познати, хубави коктейли и чувството, че няма за къде да бързаш, всички се потапят в лятната лекота на дните с вкус на мохито или на друга любима напитка.

Очаквайте и Морски маршрут 2. Ще ви разкрия още любими места за хапване, разходки и пътувания. С тях ще усетите вятъра в косите и солта по кожата и ще се отърсите от ежедневните си мисли. А вие къде обичате да почивате на южното черноморие?

Om summer itinerary, www.omtripsblog.com

PIN IT
Om summer itinerary, www.omtripsblog.com

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.