Да подкрепим Let’s Adopt Bulgaria

Който следи страничката ни знае, че аз и Дидо обичаме котките. И двамата сме имали, аз – мъжка (Здравко), Дидо – женска (Анджелина)… някак изглежда логично, нали? :). След дълго отсъствие на мъркане в къщата ни, тази година то отново се завърна и то как… със замах.

Четири котета си стояха на улицата близо до вкъщи и просто си ни чакаха… разбира се, дадоха всичко от себе си, за да не останем безразлични към съдбата им. Е, познайте! Час по-късно мръсни, но обезпаразитени вече мяукаха в хола ни. Хиляди благодарности на нашите приятели Ваня и Добри, които ни помогнаха! След като се прибрахме, Дидо реши, че им трябва достатъчно голямо пространство, отиде в един магазин, огледа и демонстративно извади от един кашон всички продукти и просто си излезе с него :). Няколко дни по-късно, след масово изкъпване на цялото котило, хранене, гиздене и като цяло придаване на търговски вид 🙂 започнахме търсенето на бъдещите домове на малките джвъчки, като държахме да намерим не просто стопани, а правилните осиновители на бебетата.

 

View this post on Instagram

 

4 прекрасни малки котета си търсят дом. Котетата са на около месец и половина, братчета и сестричета, две мъжки и две женски. Днес ги намерихме на улицата, веднага се гушнаха в нас и почти заспаха. Водихме ги на лекар, обезпаразитени са, утре следва даване на хапче за вътрешни паразити и една хубава баня. Котенцата са много любвеобилни, игриви и са хранени, изглеждат чудесно и са здравички. Моля ви, нека им намерим хубав дом! Пишете ми и разпространете и вие! Благодаря ви! #котета #подарявам #подарявамкоте #малкикотета #подарявам #животни #котка #котенца #подарявамтиусмивка #споделете #kittens #cats #cat #catlover #catsoninstagram #lovekittens #love #animals #save #pleasehelp #help #needtoshare #pleaseshare

A post shared by Moni / OmTripsBlog (@sgrueva) on

Това се оказа трудно и бавно занимание, много малко хора откликнаха на нашите предложения да вземат Йона, Протон, Молекула и Атом, както кръстихме нашите нови приятели. Всички повече говорят, отколкото реално да действат и това някак ни обезсърчи. След като живяха при нас около два месеца и растяха с покрив над главата, здрави и игриви, успяхме постепенно да намерим дом на три от четирите котенца. Благодарности на Петя, Божидар и Валентина, които приютиха бръмбъзъците и ги даряват с любов и уют. Протон, който получаваше различни имена от неразбиране (Симптом, Протеин), за негово щастие успя да даде всичко от себе си да не бъде харесан и май той ни избра да бъдем негови родители :). Налудничав поглед и абсолютен дивак, краде хляб, пие кафе, умира за кисело мляко със спирулина и не обича да спи завит през глава. Дето се вика денят ни минава в пакост и мъркане …

 

Дарете и осиновете любов не я купувайте. Помагайте както и с каквото можете. Обещаваме, че ще се почувствате наистина добре от стореното и ще искате да го направите пак и пак :). Всъщност, цялата тази идея не дойде случайно, тъй като имах добър пример пред себе си. Сестра ми си взеха женски бийгъл – Ара и непосредствено след това приютиха и едно пале – Нерон, който е вече част от семейството. 

 

 

 

Да подкрепим Let’s Adopt Bulgaria

 

В края на годината, за да подкрепя тази концепция се включвам в благотворителната кампания на Let’s Adopt Bulgaria, които са пуснали страхотни картички и календари. За символична сума, може да помогнете на екипа на Let’s Adopt Bulgaria, както ще направим и ние.

За да се включите в кампанията е достатъчно да си купите картичка (3 лв) или календар (10 лв) или и двете 🙂 Това може да стане през сайта им или да ми пишете лично на мен 🙂 Направете ефектно допълнение към коледните подаръци, като закачите дизайнерските им картички за всяка опаковка. Ще очаквам да ми пишете и нека дните ви са изпълнени с мир и светлина!

Дизайн на картичките: MoonKitty

 

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.