Атлантик сити. История в снимки.

Антлантик сити, градът на хазарта, на шопинга и може би на нещо много повече… Като факта, че в Атлантик сити е първата построена в Щатите крайбрежна пешеходна улица (т.нар. boardwalk), по която до ден днешен разходката е нещо сюреалистично. Това е един от най-старите американски курорти, където в началото на XX в. туризмът достига големи размери, поради факта, че независимо от сухия режим, който по това време се налага в САЩ, в Атлантик сити алкохолът и хазартните игри не спират и дълги години се счита за еквивалент на Лас Вегас. Този период е добре представен в забележителния сериал Boardwalk Empire. Градът, който до скоро се считаше за империята на Тръмп, вече е с позагубен блясък, но въпреки това, продължава да привлича туристи от цял свят.

Атлантик сити беше една от спирките ни на път към Уайлдууд още като пристигнахме в САЩ за първи път. От Ню Йорк си хванахме автобус до Атлантик сити и оттам пореден към Уайлдууд. Гарата беше препълнена с клошари, които спят по седалките, малко странни хора, които си говореха сами, но и пътуващи като нас. Чувствах се като във холивудски филм и изобщо не знаех какъв ще е краят му. Не бяхме спали, бяхме със супер много багаж, исках да се изкъпя, мисля, че бях и гладна вече. В този момент дори не се сещам Дидо къде беше… до мен ли стоеше, разглеждаше ли…? Нямам представа.

Този спомен, обаче, бързо избледня и остана на заден план, след като в следващите месеци посетихм града няколко пъти, за разходки и пазаруване. Разхождахме се основно в централната част, където се намират магазините и моловете, както и основните забележителности. Градът може и да има с какво да ви изненада, така че ето я историята в снимки, понякога това е достатъчно. <3 <3 <3

(ЕN) Atlantic City. Story in pictures.

 

PIN IT

Аtlantic City, NJ, www.omtripsblog.com

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.